Υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε freeze all εξωσωματική γονιμοποίηση εάν έχουμε περισσότερα απο 15 ωάρια.
Νέα μεγάλη ανασκόπηση δείχνει ότι η στρατηγική “freeze all” – σε περιπτώσεις όπου κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση γίνεται ωοληψία περισσότερων από 15 ωαρίων – έχει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε σύγκριση με την εμβρυομεταφορά νωπών εμβρύων.
Ειδικά στην Ελλάδα που το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι πολύ συχνό (και βλέπουμε συχνά σε ωοληψίες περισσότερα από 15 ωάρια) είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε τον ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης.
Η μελέτη προτείνει ότι πιθανόν η υποδεκτικότητα του ενδομητρίου είναι διαφορετική σε περιπτώσεις υπερδιέγερσης και η σωστή αντιμετώπιση είναι η κρυοσυντήρηση των εμβρύων και η εμβρυομεταφορά τους σε επόμενο φυσικό κύκλο.
Στο παρελθόν η στρατηγική “freeze all” είχε χαμηλό ποσοστό επιτυχίας, μια και με τις παλιές μεθόδους αργής κατάψυξης των εμβρύων, μόνο τα έμβρυα καλής ποιότητας είχαν υψηλό ποσοστό επιτυχίας μετά την απόψυξη. Σήμερα χρησιμοποιούμε υαλοποίηση ( vitrification) και έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας ακόμη και με έμβρυα μέτριας ή και χαμηλής ποιότητας.
#ivf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5574650/
Αφήστε μια απάντηση